Penat tambah mengantok~

Assalamualaikum~..今日は、walaupon jyugyou dan repot xbnyak pon tp xtau la awat @ rasa penat sangat baru2 nih..kadang2 rasa cam nak tido je sepanjang hari..huhu..xbleh2~mungkin sebab @ jenis suka stay up sampai subuh kot..haha~kt sini subuh 2:58 pagi!!..kalau kt malaysia memang la leh tido dulu pastuh bangun..tp kat Jepun jangan harap la..takot terlepas~da la @ ni kat TBP dulu pon slalu stay up smpai kol 2 lebih..mungkin ni la kot punca2 rasa penat semenjak dua menjak  nih..
tu la meja nk study,buat repot (yg bwah tu kotatsu..)awat tiba2 gamba nih!!??

Tp @ bukan jenis ngantok or tido dalam kelas..NO WAY!~time jyugyou mestilah kena shuchu(fokus2!!) hehehe..penat dan ngantok tempatnya kat bilik sahaja..tambah2 ada futon comel tuh..hohoho~pastuh bila malam menjelma..mula la memasak n kerja pon semua bantai smua time tuh..kadang2 kalau shukudai skit..petang tu mmg da siapkan awal2..hehe..bila kerja siap awal..malam nnt baru bleh jiyuu or nk fukushuu or ibadah or nk chatting lama skit..fufufu~itulah rutin seharian sepanjang minggu..bila shumatsu menjelma..time tu la nk shopping or beli barang..nk buat repot..or jalan2 ( tp skang duit kena jimat so xleh jalan2 lebih~nk ryoko lg natsu yasumi nih )

Lupa lak..hari ni baru amik alien card..pi Hiratsuka skali Aziz sensei..sensei bwak naek kreta..baik kan~?Alhamdulillah Allah permudah urusan..stakat ni xda lg la komaru pa2 lagi..mungkin nnt ujian datang smula..bersedia~Apa la @ merepek kat sini lama2..baik buat repot or study ke elok skit..hehe (haa...tau pon!! dah2..stop)..lepas solat asar nk sambung repot skit lg..pastuh nk tido kejap~ (tengok tajuk post pon da tau..)

YaAllah..berilah kekuatan kepada hambaMu ni untuk troskan kehidupan di atas muka bumiMu..Nasihat kepada rakan2 yg kat Jepun..rajin2lah baca Quran eh..( n jaga solat )sebab tu ja cara kita leh berkata-kata dengan Allah bila rasa kesunyian~( @ tengah kesunyian ke??..hahah).Kimochi baca Quran kat Jepun xsama dgn kat Malaysia~Jya ne..Assalamualaikum..

"...Maha suci Engkau (Ya Allah)! Kami tidak mempunyai pengetahuan selain dari apa yang Engkau ajarkan kepada kami; sesungguhnya Engkau jualah yang Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana".
( Al-Baqarah :32)

9 kata2 ikhlas:

Has said...

mungkin kurang makan yang berzat? hati2 ye nanti jatuh sakit susah :)

7heavens said...

erm..tapi saya masak nasi hari2~minum susu hari2..huhuhu..mungkin ada kot kt mana2 yg xberzat tuh..nnt kena check balik..hehe..shinpaishitekurete arigatou,sensei~adobaisumo arigatou! :)

reefqi said...

beselah tu..
ada masa kita akan rasa pnat tbe2..
pas2 elok r balik..

muhammad izzat samsudin said...

ingat arep jangan boros. camne nk gi korea lak nnt~ huhu

you know who xD said...

頑張りましょうね!!エヘへ
ingat ye..ko masih berhutang satu 'lawatan' ke keio ni =)

emy said...

che arep bila nak mai melawat kawan tadika hang nih?? hahahah~

7heavens said...

reefqi=ye ke..tp kat JAD xhima cam sini tp xpenat pown~haha(sbb ada kwan2 nk sembang merapu kt ut and kluaq mkan skali kat syasya~)
izzat=orite..memang chek da simpan duit bnyak gila nih..tunggu nk spent dgn hang ja~heheh
lia=alaa..penat aa pi keio,hang la mai sini~huhu..ganbarimasu!
emy=laa!!kawan tadika aku ka!??hahah..nnt la hima skit aku pi la lawat hang..tp make sure hang prepare mknan sedap2 bila aku smpai nnt..xnak aa mknan jpun pelik2~hahah

AMira1204 said...

rndu nya nk sembang merapu kt ut n kluaq mkn skali kat syasya~

muhammad izzat samsudin said...

dan jumpe kak syuhada kan mira

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.