Update2!~

Assalamualaikum~memandangkan @ baru2 ni xrajin meng'update' blog..pastuh ramai la yg dok tanya.."ariff,blog xupdate?"..bkan xnak update tp masa tak mengizinkan (bunyi mcm busy~) hahah..@ bnyak nk cerita sebenaqnya tapi @ kalau nk cerita smua skali kang panjang sangat..so @ cerita skit2 yg je lah...

1) hari tu Mar n AbeMat mai Tokai..Mar tidoq rumah Syifa n Yasmin..pastuh AbeMat tidoq rumah @ la~( yg tu ja nk crita!!??) err...tp malam tuh time nk tido~mak aih,ramai nya bdak2 dai baru balik nomikai..pastuh smua bising melalak sini sana..adeh..da la mabuk,pastuh ada couple yg gaduh2..nangis2..terjerit-jerit pastuh smpai jalan pon huyung hayang~lg trok si minah tuh smpai baring atas jalan..si laki tu yg tolong dukung bwak balik..(=.= )first time tngk orang mabuk dpan mata..(kesian..akal Allah bg tp senang2 ja gadaikan kewarasan akal tuh~jatuh darjat tu..jadi lg trok dari binatang~)

2)pastuh @ n rahman join usrah yusri senpai..usrah buat kat rumah rifqi n dayok..ada skali boh n sorang bdak shokugyoudai (syakirin..bkn syak ritsu eh~)hahah..bleh tahan rifqi n dayok masak..sedap2..time usrah mcm2 gak topik yang dibincangkan..nk cerita?xpyah la..pnjang sngt nnt smua maleh nk baca post nih..(nk tau YM la~) lepas usrah jalan2 kt ....(lupa da nama tmpat tuh..nantoka 'kubo' sumting..) hahaha..bnyak halal food n ada surau plak..tmpat tu mmg gaijin ooi~pastuh jalan2 kat satu street ni mcm Korea town..smua korea bakari..kedai makan,kedai baju,kedai jual gamba artis korea saja pon blambak..hahah..@ nk try masuk tp smua kt dlm tu pempuan..xjadilah~pastuh da penat jalan balik Tokai la..tido2~
 rahman n syak~(2org ni baek orangnya~hehe)
 usrah berlangsung..boh ada gaya mcm ketua naqib kan~?haha
 bergaya di depan Waseda Dai
 kucing comel kat berdekatan waseda..smpat gak snap!
 lawa kan..time hujan rintik2 nih..
 bergaya lagi..tmbah dayok je la..
ni kedai2 halal yang kami jalan2~

3)minggu ni plak xtau ke mana plak @ nk pi..tp bkn nk jalan2 la..save duit!! td tu sbb usrah..so xkisah..hehe..hujung minggu ni nk pi beli beskal baru kot..beskal haris tu bg ely n izzati la..sian depa nk jalan2 pi kedai jauh..jln kaki penat (tp kena rendahkan skit la seat tu kalau bg izzati..hehehe)..kalau ada beskal sendri senang nk bwak bila2 pon..next sem beli motor la..da Hiratsuka tu jauh sngt dgn rumah,nnt nk kena byar hoken,daftar n selebihnya..takkan nk susahkan Aziz sensei lagi..huhu..( da makin ngarut da post nih..ckup2~)

Semakin hari semakin "terasa" sumthing la..hehehe..nk kata happy tak juga,..nk kata sedih tak gak..nak kata malas tak gak..(ada kot skit2)..hahah..entahlah..da cmpur2..tp yang penting fokus study n kena  slalu kuatkan iman..ish3..saikin makin teruji iman nih,mcm2 @ lalui..huhu..(kuwashi hanashi wa kokoni kakenai..hehehe)YaAllah..permudahkan urusanku,ummi abah kakak2,sahabat2ku,guru2,dan semua muslim bersaudara~

Ha..waktu subuh pon da nk dekat nih..eloklah..solat subuh tros~esok xda kelas..bleh la siapkan kerja awal2~
hehe..orite..post ni da mkin mengarot part2 last..yameyou ka~orite..jya ne~Minna ganbare!
Wassalam~

"Allahumma, nikmat apa pun yang ku peroleh dan diperoleh seseorang di antara makhluk-Mu adalah dariMu, yang Esa dan tidak bersekutu, maka bagimu segala puji dan syukur" 
(Al-Mathurat)

8 kata2 ikhlas:

fadhilah said...

:)

reefqi said...

gambaq dia x letak pn eh..
btw, nama tmpt tu shin okubo desu..

7heavens said...

@bifa=senyum ja bifa~hehe..sedekah ikhlas,arigatou
@rifqi= mana bleh,watak utama dirahsiakan..haha

muhammad izzat samsudin said...

hensem sangat tuh~

ayesyaazreena said...

arif. hg tak rasa kucing2 kat sini sombong ke? hehe

7heavens said...

@izzat = kan?rahman rifqi boh dayok mmg hensem kan!?urayamashi ne~
@ceca = sombong n gemok!!tp comel sngt,geram!!

Has said...

kirim salam sama rahman, dayot dan asyraf! :D

7heavens said...

hai sensei!!esok nk pi takushoku dai,ada usrah~akan saya kirim salam kat diorang!!hahaha

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.