Tabi bito ni natta~


Assalamualaikum~@ sudah kembali untuk merepek lebih panjang dalam entri kali ni.Korekara nk share n cerita skit perjalanan bermusafir di Bumi Allah Jepun. 3rd Ramadhan, @ bersama Rahman,Mirzad n Nunu(anuar) bertolak dari Odawara naik JR tros ke Nishi Nihon.18切符(18tickets) kot.大変な旅だけど tp best!(@ pon xtau pa kankei 18 dgn tiket tu~layan).Destinasi pertama kami ialah Okayama!Terbayang muka2 bdak Okayama dlm train.xsabar nk jumpa etceli.Bertolak kol 1 tngh hari sampai Himeji(姫路) kol 9 mlm lebih. Sbb time tu dah mlm, 終電(last train) pon xsempat smpai Okayama.Maknanya kena tggu train pg esok plak. Tp sbb smua da xtahan, nk xnk mesti smpai Okayama mlm tu gak. Kekkyoku kami naik la shinkansen.haha..dari Himeji pi Okayama ja pon.oklah tuh. 
excited lepas naik shinkansen~

Smpai ja Okayama JR Station,Huda n Basha jemput kami naik keta ke “kampung” Okayama.Terharu~Arigatou!Smpai2 ja disambut mesra oleh Roti Atan n Anas Kinox. Bear tido kot time tuh.Penat n lenguh bahu sbb galas beg punya psal.Kami rileks2 mkn tp ngantok plak .Excited kot.Kami merapu sembang2 tngah malam n tido lpas sahur.Esok tu plan nk pi jalan2,tp last2 melepak kt rumah jgak.Kami bukak puasa kt Okayama Islamic Centre. Bdak2 bkn JAD pelik tngk muka2 baru ni.Dtg2 makan pastuh blah.hahah.Ingat nk tarawikh skali tp mcm rushing gak n OIC tu jauh dgn rumah so kami tarawikh kt rumah ja.
lawa kan Okayama~sejuk mata memandang~

Syafiq dan Fakhri??(translate: Roti ngn bear baru balik dari 'Ridai' lepas exam)

翌日,kami pi mndi sungai kt Okayama.Berbasikal ramai.Nihonjin pelik tngk kami ramai2 berlumba naik beskal ptng2.Tempat tu mcm inaka skit,kimochi btol naik beskal.Nmpak bendang luas,bukit2 kiri kanan.haha.Smpai ja sungai buat pa lg,terjun aa~Air nmpak cetek, tp lepas pi tngh2 skit,tenggelam @.Biasalah orang mcm @ ni pendek.Rasa2 kalau pi tngh lagi sungai tu cecah dalam 2,3 meter gak kot.Huhu,seram sbb air dia gelap warna hijau.Seb baik terrer brenang(uhuks..)Disebabkan batu situ tajam,kami dapat service tuku refleksi secara xsengaja.Tangan @ pon luka sbb tertikam batu tajam situ.Hu~Balik ja mintak gamat kt Kinox.Arigatou!~~Ada luka skit pon xpa,memori mndi kt Okayama.
mandi bwah jambatan,(gmba mndi abunai~so xleh letak skali)

Yeah,malam tu yg best.Alhamdulillah kami ada BBQ. Seblom mkn tu kami dengar cerita2 seram Okayama.Heheh..Thanks Huda.suka dengaq crita2 hantu nih.Xleh crita sini sbb kena pi Okayama sendri kalau nk dngaq baru ada feel.Lepas makan main hanabi plak.hahah.Lepas main hanabi bergambar atas jalan ramai plak(xda keja).Biasalah da tngah malam,sapa nk lalu situ.Lawaknya sbb elok2 ja hbis bersila atas jalan tu,kreta polis lalu.Kami dgn slamba derk jalan buat muka 1yen.
main hanabi~"okayama".Cuba teka sapa dari kiri smpai kanan?(I love Okayama punya version ada kt Atan)
bergambar atas jalan tngh2 malam!??

rehat2 lpas pnat bjlan kt Kurashiki~Hensem kn Rahman?Hahaha
The next day pi Kurashiki.Lawa!!Mcm dalam anime Samurai X.Klasik habis~Jalan2 smpai petang.Pastuh tros pi tngk hanabi plak mlm tuh.Sakan btol jalan.Kaki yg mcm da nk lekang pn xtrasa sbb sibuk snap sana sini.hahaha.Balik mlm tu da penat2 tp smpat lg layan crita hantu kt rumah lepas sahur n subuh.hahah. The next day kami pon soro2 la nk gerak ke Hiroshima plak.Berat hati nk meninggalkan kwn2 kt Okayama(Shikash!!berat lg beg baju yg digalas oleh bahu~)Time nk bpisah kt バス停tu smpat la berpeluk peluk dgn Anas n Roti yg tlong hanta kami kt situ.(Lg skali nihonjin pelik tngk kami bernostalgia kt bus stop) hahahah~Da2 kot,next post @ cerita hari2 kt Hiroshima n bersama bdak2 Rits.Kalau nk cerita skali jd novel plak.(malas nk type pnjang2~)hahah.Bacalah next post klau nk tahu kisah2 @.(Xnak baca pon boleh~tp bleh laa letak comment klau nk..)Wassalam~


Berkenalanlah dengan orang yang saudara temui dari kalangan rakan-rakan saudara, sekalipun saudara tidak diminta berbuat demikian, kerana asas dakwah kita ialah kasih sayang dan berkenalan.”
(Wasiat kesembilan Imam as-Syahid Hasan al-Banna)

5 kata2 ikhlas:

reefqi said...

best3!! cepat2 sambung next part! huhu~

7heavens said...
This comment has been removed by the author.
7heavens said...

haha,@ delete comment sndri.nmpaknya rifqi excited sbb watak dia nk masuk next post nih..heheh

muhammad izzat samsudin said...

aku pun. mana watak aku~

7heavens said...

izzat,watak hang entri lpas nih.hehe

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.