4月13日のエントリ


Assalamualaikum dan 今日は! Hari ni 13th April 2011 dan esok merupakan hari yang ditunggu-tunggu oleh sekalian bdak JAD group 2..insyaAllah esok @ dan rakan2 akan menaiki MH88 and take off pada jam 2330 ke Narita Airport, Tokyo, Jepun! Huhu..doa2 mintak xdalah halangan sepanjang perjalanan @ ke KLIA esok n sampai ke daigaku nnt~ 
tiba2 gamba kat Tokai..heheh~

Bila pikir2 balik..memang ada hikmah Allah bagi delay hari tuh..bila flight details da dapat ja, smua macam bersyukur gila sebab dapat gak fly~ Kalau benda ni xjadi..mungkin kita leka skit..mungkin la sedikit sekali rasa syukur kat nikmat Allah bagi kat kita.. Bila flight kena delay, sekurang-kurangnya, kita dapat gak btolkan niat masing2, dapat dok lama dengan family tersayang, dapat ibadah banyak2 kat rumah, dapat makan makanan sedap2 yang mungkin xjumpa da kt nihon nnt..hehehe

Alamak..esok jam 0630 lepas habis subuh je tros btolak ke KLIA..つまり、hari ni la last entry @ kat Malaysia, malam ni last nak tido puas2 atas katil ( lepas ni atas futon ja~ ), banyak lagi yang “last” nih..takkan nk tulis smua..huhu. Barang packing da settle. さようならrumah tersayang, semak samun blakang rumah, kucing kurap yang slalu sesat datang rumah, ulaq kapak yang lalu lalang kt tepi longkang, gayung hijau yang slalu pkai buat mandi, dan akhir skali hantu ju-on yang setia menemani @ kat bawah katil..sob3..sedih meninggalkan kamu smua.
hang merepek pa nih??ほんとに存在しますか? ( minah gila yang comel~)

 Perjalanan jauh lagi, perjuangan baru ja nak mula, apa2 pon niat di hati Lillahita’ala..insyaAllah usaha kita diberkati Allah..tu saja kot~ Kepada group 3, xdapat nak jumpa hanpa smua..salam maju jaya! Ada rezki jumpa kat nihon..fufufu. The next entry, @ da kat nihon insyaAllah..kawan2 group 2, jumpa kat KLIA esok~

Jya ne~Salam!!

Oh Allah SWT make my wrong actions the wrong actions of someone you love, & don't make my good actions the good actions of someone you hate.

8 kata2 ikhlas:

Has said...

ye, saya rasa kamu semua akan lebih menghargai peluang kedua ni. tak de la niat sampai aje jepun nak pegi akihabara, nak beli hphone ke..kan? :) so mmg banyak hikmah nya. arep, besok elok2 ye. selamat jalan dan selamat sampai. nanti bila2 dah tenang, tulis la blog ye :)

7heavens said...

hehe~先生ありがとう!!pesanan sensei saya akan ingat slalu!yosh!! nnt saya letak gamba2 kt nihon bnyk2 so sensei leh copy amek tros~ :D

Nurhanisah said...

che areeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep!nanti aku mesti rinduuuuuuuuuuuuuuuu.... kat ang punya bebelan selalu itu ;p muehehe!selamat jalan!jgn lupa gambar banyak2 eh,mata aou!nihon de :)

7heavens said...

woh2..dun wori,bebelan aku akan tros menghantui hang walaupon kat nihon~muahahaha! >:D

Arini Nuran said...

arepppp! slamat jalan! smpaikan salam kt mereka2 group 2 eyhh :) take care! aku akn rindu nk dgar hg berletiaq, hg dok compare tgn hg dgn suwa sensei =)) slamat mternak lg la nk nihon nnti. haha. jgn mrah :p nnti ada kesempatan kita jmpa lg ramai2 ^^ insyallah. :)

7heavens said...

wokeh2..err,psal tangan suwa sensei tuh..(=.=)
btw,thanks!nnt ada rezki memang nk cari kuceng kt sana~leteran aku akan menghantui blog ni smpai bila2..so lawat2 la kalau nk dengaq~:P

reefqi said...

slmt jalan! insyaAllah ada rezeki kita jmpa sok dkt KLIA..

ayesyaazreena said...

jumpa nnt!eh, tp hg baca komen ni pun bila dah sampai sana! hahaha

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.