Pemergian mu ku restui~


Salam and こんばんは。もうすぐ日本へ行く!Alhamdulillah..@ sengaja letak tajuk post nih..sebab petang tadi terbaca post ハス先生.  Last part tuh sensei tulis sebijik mcm tajuk post nih..hehe 先生ありがとう!! Bukan senang nk dapat restu sensei nih~ hehe.. seperti post seblom nih..nampaknya teori @ btol..Alhamdulillah..semua da dapat call dari YPM..
Bagi yang nk tengok flight details buleh klik sini!
Nampaknya @ jadik 2nd Group bertolak ke bumi matahari terbit! 14hb April 2011, Khamis , jam antarabangsa 1830 adalah waktu daftar ke kaunter..Group kedua semuanya adalah bdak2 Keio , Tokyo Kouka, Meiji, Takushoku, Nagaoka dan Tokai.
Bagi group pertama dan ketiga..@ ucapkan selamat maju jaya~頑張れ!!InsyaAllah..kalau ada rezki, ada peluang kita jumpa lagi..Mungkin ada sesetengah tu sedikit kecewa atau sedih sebab tak sempat jumpa atau pon flight dia lambat atau pon flight dia tak sama dengan kawan2 dia seblom nih~ tp..

PESANAN IKHLAS @ KEPADA SAHABAT2 JAD~
Tapi di sini @ nk pesan bawaha kita kena selalu ingat..kita niat pertama sekali lillahitaala~(kerana Allah s.a.w) itu saja..tak laen tak bukan..kalau ada sahabat2 yang letak niat no.1 tu selain lillahita’ala..mari kita basuh balik and betolkan semula niat masing2..tujuan UTAMA kita pi nihon bukan sebab nk jalan2 or nak seronok2 dengan kawan..kita datang Jepun sebab nk tuntut ilmu Allah..ingat wahyu pertama Allah..iqra! ”Bacalah!”  
http://www.emocutez.comorite geng!? 
La tahzan..jgn sedih jgn monyok~ Perjuangan kita baru ja nak mula..this is not a sad ending but actually a perfect beginning~ tanamkan azam dan usahasungguh2!! Jom kita 頑張るhabis habisan macam mana kita usaha kat JAD. Jangan dok sia-siakan 3 tahun usaha kita kat JAD..doa ummi abah, senseitachi dan rakan2 sentiasa bersama kita insyaAllah( kalau hanpa dokan @ la~hehe..)Jangan lupa doakan diri sendiri gak~Usaha tanpa doa macam manusia sombong pada Allah..Doa tanpa usaha plak adalah manusia malas! Usaha dan tawakal..Jaga solat jaga akhlak and rajin2 lah mengaji Quran~

Yang tu je kot kata2 @ untuk post kali ni..@ tulis ni actually nak bagi semua sahabat2 JAD baca..tp rasa2 xsmua pon baca kot..huhuhu~Orite..Bagi yang dok tengah2 kemas barang tuh..kemas lek lok eh..buat checklist..ni Mr.Soul ada buat checklist..berguna gak~klik sini! Bagi yang tengah banyak masa terluang tu guna masa sebaiknya dengan famili and buat preparation..( 心準備も大変大事だよ!ふふふ~) 

Akhir kata..selamat jalan~selamat maju jaya!
Jya ne~Salam~

p/s: hanpa2 yang grup dua tu..InsyaAllah jumpa kat KLIA la noh~hehe

Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk); Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku;Bacalah, dan Tuhanmu Yang Maha Pemurah; Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan
( al-Alaq :1~4 )

23 kata2 ikhlas:

fadhilah said...

terharu baca pos ni. mekasih en.arip.
chotto genki ni natta . :)

7heavens said...

hehehe..orite bifa~dun wori..walaupon grup last tp kita pergi dengan niat yang sama!!yey!!

Anonymous said...

hua ariff.
hontou. dlu time dekat nak fly dh terpikir, pastu lama2 tangguh...lupa balik~~ huhu thnx. btolkan niat desne.

konoyouni nihon ni iku nante chotto tsurai darou kedo, ganbarou ze mina! >.<
otagaisama nok koto inorou =) (tol ke nihongo nih huhu)

ayesyaazreena said...

arigatou daun keladi...
sebak rase...
niat tu penting..:)

7heavens said...

@syak:huhu~soudesune syak! hang fly dulu kan~bye2..ada rezki insyaAllah aku pi lawat hang..hehe
@ceca:iie..sama2 daun kemuncup..nantimu di KLIA

Arini Nuran said...

hee. mari betulkan niat. :)
dkat corok mana kt bumi allah ni kita dicampak pn, kalo niat btul, insyallah smuanya bjalan lancar ^^
ni pn jihad jugak deshou? ^^
nnti saling igt-mengingati lah ye. kdng2 nih, bla bjauhan, mgkn terlupa, x pn xperasan yg kita ada wt salah etc :)
selamat jalan en.arep.
till we meet again! :)

reefqi said...

alaaaa.. sedeynya baca komen2 kt atas ni.. huhu~
tq for the advice arep! sokong 110%.
innama a'malu bin niat...

7heavens said...

arini-huhu..btol2,sebak2!!ada rezki nnt kita bwat reunion..btw,nnt psal blog cadangan hang tuh gtau eh~
rifqi-huhu..10% lebih,bagus2~

Mus Ibrahim said...

encik ariff...see u at KLIA yah~ awww~

muhammad izzat samsudin said...

enche arep, gomen ne segale salah silap~

7heavens said...

@musu-orite!!jom kita melalak dlm flight! nnt xleh nk melalak cam kt ut da~hoho
@izzat-huhu..ku pon mahu minta maaf padamu~xdpt fly dgn hang..sedey~

AMira1204 said...

huu~ msti salah sorg xdak kan? T^T
xpa, ada rezeki bjmpa lg.
btol kan niat. thnx ariff utk peringatan

Voy@Ger said...

huhu..arep, sdey ak baca..cuak pn ad..

xpa la mira..ak ad ok ap..hhaha..

lutfi said...

hahah.tenks letak link.nti letak button like fesbuk.bole ak like post hg nih.
insyaAllah jumpa lg di nihon!

7heavens said...

mira-hehe..orite~jumpa di sana~
aizzat-btol ckp hang..hang ada kira ok apa~ :D
lutfi-hehe..Kinki xjauh sngt dgn Tokai~InsyaAllah,bila2 aku pi melawat hanpa~

sarina_masuko said...

tq atok~ :)

7heavens said...

onaji2~uhuks3..

ムハマド アイザト ビン ムハマド イサ said...

ala arip.. pasnih da tade da
"hang pi mana?"
"peewwwwiittttt"

T______T

till meet agains, sahabat....

7heavens said...

hoho..ada rezki kita piwiit!!! bersama-sama lg eh tapau..XD

Nurhanisah said...

pewittttt che arip ghupenye! ;p
btw,selamat terbang jugeeeeeee che arip.semoga berjaya. :)

7heavens said...

hehe..thanks eca.u too,smoga berjaya~

you know who xD said...

adobaisu arigatou!!
iro iro arigatou, minna! >.<

nakitai gurai no kimochi de kono post wo yomu no yo..uwaa~

7heavens said...

perjalanan masih jauh~perjuangan baru bermula~niat yang sama sehati sejiwa~usaha tawakal serta doa~insyaAllah diredhaiNya..

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.