CERITA TAK PENTING 3 : Jom la buat Test!!


Salam..hari ni sememangnya hari Jumaat..err..@ act da xda benda sngt nak cerita kat entry kali nih..banyak dok buang masa tngk video kat youtube ja sepanjang cuti nih..kejap2 anime..kejap2 dengaq lagu.. Btw, nak promote lagi skali blog yang Arini spam hari tuh kat YM..sapa yang termiss spam tuh buleh klik sini nah amek!! Siap bagi link pi post Arini siap..sapa2 yang nk jadi admin leh la gtau Arini..bagus gak cadangan tu. Sebabnya nnt kat nihon kita xsempat da nk jumpa2 and jalan2 kat Tokyo tuh..so dengan adanya blog batch 4 ni..leh la kita buang masa buat discussion, tukar pendapat, kongsi pengalaman dan sebagainya..
http://www.emocutez.com
So, post semalam ialah CERITA TAK PENTING 2..ada buat sedikit test and Islamic discussion~jadi post kali nih pon @ nk buat test and discussion gak..tp xla Islamic pon..tapi test ni saja2 syok2 nak buat untuk hanpa2 yang mungkin da bosan kat rumah tuh..so senang ja..ada 5 soklan simple, what to do is ..baca soklan dan jawab sepantas yang mungkin!! Bagi dalam masa 10 saat ja~ sekejap!? Oklah 11 saat..OK? hehehe.. orite ready..MULA!!
http://www.emocutez.comsementara hanpa jwb..nk jalan2~
A)Kalau terasa lapaq dan hanpa nak makan, tidak lain dan tidak bukan..hanpa akan guna :
  1. Tangan/sudu 
  2. Kasut Adidas Jalut  
  3. Berus jamban Lia 
  4. Mouse laptop Aizzat

B)Kalau hanpa trasa nak call ibu bapa di rumah, tidak lain dan tidak bukan..hanpa akan guna :
  1. Henset 
  2. Baju kurung Ceca 
  3. Mop lantai Beefa 
  4. Buku diet Sarina

C)Kalau hanpa nak buka kereta  yang terkunci, tidak lain dan tidak bukan..hanpa akan guna :
  1. Kunci kereta 
  2. Kad Visa Syakirin 
  3. Sikat rambut Musu 
  4. Kucing2 di rumah Arini

D)Kalau hanpa nak mengetip kuku jari hanpa, tidak lain dan tidak bukan..hanpa akan guna :
  1. Ketip kuku 
  2. Denshi jisho Izzat 
  3. Laptop baru Asus Amira 
  4. Alas meja Roti

E)Kalau hanpa trasa gatal di belakang badan, tidak lain dan tidak bukan..hanpa akan garu :
  1. Penggaru badan/tangan 
  2. Ipod nano @ 
  3. Pinggan manggukChe Emy
  4. Badan
http://www.emocutez.comfuh..habis gak~
Stop..ok masa da abes~( bajet macam @ rekod ja masa =.= )Yey!! Senangkan soklan tadi..@ rasa semua boleh jawab dengan btol..hehe..memang macam da xda kerja kan@ nih..( Nampak sangat da tension dok rumah sorang2~ ) Tahniah bagi mereka yang setia membaca post kali ni dan menjawab 5 soklan ni dengan betol..Jawapannya ialah 1,1,1,1 & 4..heheh..x aci tau tukaq jawapan lepas baca nih!! Allah tau pa yang hanpa buat~Alhamdulillah..smua btol jwab!..
http://www.emocutez.comeh..ada silap??


http://www.emocutez.commmphh~!!( xtahan nk gelak)

Eh!! Ada yang silap gak ka?? Ha??soklan last!??Ouh..ni mesti kes xbaca soalan sampai habis nih..@ rasa da pesan kot siap2 kat atas tadi..”baca soklan dan jawab sepantas yang mungkin!!”..Arahan telah diberi tapi bagi hanpa2 yang tak mau patuh arahan..soklan last tu akan tersilap..tapi bagi hanpa2 yang berjaya smua btoi, @ salut la~sbb @ pon penah kena test nih dulu..hehe..guess what? @ pon salah gak! Fufufu~
http://www.emocutez.commalu dengan bergayanya~
Jadi apakah sebenarnya berlaku pada minda kita?? Otak kita ni computer ciptaan Allah yang hebat..walaupon soklan belum habis lagi..act kita dah set dalam kpala otak kita untuk mencari jawapan yang logic secepat mungkin..tp otak kita masih boleh tertipu sekiranya kita smua xhati2~ SHIKASH!!( mcm 山下先生la plak~)sebab pa boleh ada kesalahan untuk soklan last nih?( bagi yang salah jelah..sapa yang btoi tuh..congratz!! ) Hal ini kerana..adanya DISTRACTION dalam test nih~
http://www.emocutez.comamek hang!!
Apa itu DISTRACTION?? Dia macam sejenis kueh raya satu benda yang kacau..senang kata macam じゃま~laa…benda2 tu ialah..PERTAMA : @ suka dok aleh perhatian hanpa smua part2 awal tuh..so mungkin ada orang boring baca benda2 yang merepek and tak penting tuh..jadi mungkin sedikit leka disitu eh~tp2!! yang @ promote tu btoi tau! KEDUA: soklan panjang2 dan hampir sama bunyi dia..jadi orang yang membaca leh tersilap bila dia expect soklan bunyi sama dan dia akan skip tros~ KETIGA : warna2 yang suka mencapub disitu ye~ @ sengaja buat camtuh..@ xpernah ckp pon warna merah tu mesti btol~ KEEMPAT : masa yang @ bg..11 saat tuh..tu pon sengaja sbb nk bagi hanpa smua baca kalut2~heheh..padahal,mana ada rekod masa pon..hanpa baca post nih..suka ati la nk baca brapa lama pon~kalau da baca tuh..follow laa @ eh~
http://www.emocutez.comadd la~follow la~
Itu saja kot @ nak cerita..syok x? err..kalau xsyok test nih..sorry la~memang @admit..@ da xda idea nk tulis pa untuk post kali nih..test2 sebegini act sama saja macam Ujian Penglihatan, Ujian Pendengaran dan Black Magic..pernah main!? Kalau xpernah try la maen~best..buleh distract orang sesuka ati anda..Kalau hanpa2 smua nk tengok muka2 kawan2 hanpa menipu..try la maen Lanun~lg best..memang hanpa akan sakit ati bila tngk rakan baik sendiri menipu~
http://www.emocutez.comhampeh tol~!! ( masa first time bila kena)

Itu sekadar game je..don’t take it seriously..smua tuh game2 best untuk merapatkan lagi hubungan persahabatan~InsyaAllah..ok..itu saja kot..sapa nk emoticon cute2 tuh..klik sini~..Akhir kata dari @..(tunggu tau~ ada word nk terbang kat bawah nih~hehehe )Cam na nk buat? Bleh blaja macam2 cara untuk canggihkan/mantapkan blog hanpa..bleh la visit blog jalut eh kwan2~leh klik sini! :P




Jya ne!! SALAM!! (thanks to Jalut)


*kepada sahabat2 se-JAD yang tak sabar nak fly tuh..hehe..troskan bersabar ye sahabat2 sekalian~
http://www.emocutez.comnak fly x3~!!
Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk menghadapi susah payah dalam menyempurnakan sesuatu perintah Tuhan) dengan bersabar dan dengan (mengerjakan) sembahyang; kerana sesungguhnya Allah menyertai (menolong) orang-orang yang sabar
( Al-Baqarah : 153 )

19 kata2 ikhlas:

fadhilah said...

oh, aku salah soklan last. -__-"

7L@pis L@ngit said...

ngeh3..kita geng la beefa~ :P malu dengan bergaya!

unmatched fingers said...

ok. ak terkene jugak, :p

Voy@Ger said...

haha..smpai soklan D ngan E je ak dah tgk jwpn merah, soklan pn jeling2 g2 je..

hoho, nak mkn gune mouse? haha..

7L@pis L@ngit said...

idora - haha~join the group la kita!
aizzat - hoho..nk promote laptop n mouse hang actually~ :P

Anonymous said...

ak nak garu badan guna pinggan mangkuk che emy lah~ huhuhuhu

sarina_chan said...

malu dgn bergaya~ sgt la bergaya.haha
tp kan.rs mcm nk ketuk je emoticon yg last tu.gedik giler nk fly~!! hahaha :P

reefqi said...

hahaha.. nice one!
tpkan.. nape jwpn2 yg x berkaitan tu hg letak nama bdk2 ni.. sje je kan?? :D

fadhilah said...

baru perasan ad nm aku kat jwapan tu. haha
nnt kene cipta la hp bentuk mop lantai. XD

reefqi said...

haha~
bfa2, nmpk sgt ko x bce sumer jwpn kan??? :P

7L@pis L@ngit said...

syak-hoho~buleh gak~
ina-ina btol smua ke salah gak?huhu..yg last tu mmg mengada
rifqi-alamak~aku lupa lak nk letak nama hang!!
bifa-hoho..ciptalah satu bifa,nnt promote kt aku eh..haha!hang mmg xbaca eh jwapan laen~kantoi!

reefqi said...

iie2, kamawanai desu.. haha~

Midori Hyun said...

sedih tgk budak2 JAD.. suma mcm dah tak bape nak btol.. lagi2 mat arep.. isk3.. sabaq sikit noooo.. nnt fly la tu... huhuhu..

Midori Hyun said...

kalo tak sabaq nak fly sgt, meh la fly mai johor nie.. kita pi jalan2.. passport da ade kn.. jom pi singapore jom.. hahahaa

Midori Hyun said...

wehhh.. awat jam blog ariff nie cam x btoi je?? nk kata jam jepun, lmbt bape jam nie.. tukaq la woii.. pi tukaq kat setting..

Has said...

おもしろい!saya pun terkena :D ところで、お姉さんもおもしろい人ね:)

シュクリ said...

ふふふ~ありがとう先生。。いつもお姉さんにいじめられた。。dia mmg camtuh~ :P

ayesyaazreena said...

hahaha! fine! aku terkena jgk! =.="
teringat pd cerita MR.Brain...haha.
nice lah ariff!
habis semua barang2 budak JAD hang tibai na~~ agaga~ ^_~"

AMira1204 said...

oh.. ak pnya laptop pun msuk gak :P

gomen la ariff, ak x upd8 blog :P

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.