Permulaan si @ membuat Blog (muqadimah)


Bismillahirahmanirahim~

Salam..fufufu,orang ckp kalau nk mula pa2 pon kena mula dgn bismillah.So,kalau nk start blog pon kenalah dgn bismillah.Wah~first time ada blog.Da berkurun orang nasihat soh start blog tp xstart2 gak..sbb pa bwat blog!!??haa..suka ati la!xla..bnyak sbb bermulanya blog nih.

Antara sbb2nya adalah:
1) kebosanan di rumah disebabkan tarikh flight ke Jepun kena delay!
2) ada orang ckp "buat la blog,nnt orang leh tau cerita2 pengalaman.."
3) galakan dari abah sendri..walaopon midori(siapakah dia!??jeng3)ckp "eleh..ariff
nk buat blog!? gedik!!" =.=
4) leh exercise jari jemariku ini menaip

Ckup la skit2 sbb2 tuh,nnt ramai boring baca..terlebih dahulu,nk minta maaf sbb blog ni akan ditulis sepnuhnya dengan loghat utara memandangkan lidah ni da pekat sngt~xlupa jgak..mungkin pada masa hadapan blog ni "ter"sakitkan hati sesiapa atau "ter"salah fakta..

Banyak muqadimah blog nih..4 your information,kata ganti diri pemilik blog ni akan diganti dengan @!!xkisahlah nk pkai pa pon..contohnya mcm kat bwh nih..

@ = ariff,arip,che arip,ana,aku,saya,kami(eeww..mcm pmpuan~),anak Abdul Rahim,atok[..huhu (=.=)]

kucing kt bawah ni cuma nk bg cute ja~

Pasai pa!?Pasai ramai mungkin xselesa kalau @ ckp "aku"(kasaq kot bg sesetngah pihak),xpon ada yg selesa kalau @ panggil nama sendri..oleh hal demikian,maka terciptalah satu cara yang paling senang supaya xtimbul masalah,dan @ ni jenih yang malas nk taip panjang2,pkai @ so sapa2 saja bleh sesuaikan diri dgn panggilan diri @ dgn cara masing2..xyah risau,xpyah nk gaduh2..(bajetnya,mcm orang kisah sngt =.=')


Title!??Pasai pa @ letak title 7lapislangit..sbb mmg langit ada 7 lapis..cuba check balik,sungguh xtipu~tu yang background pon dok letak gamba langit gak tuh..indahnya langit ciptaan Allah~fufufu

Hari ni cuma nk crita psal frustnya tak leh fly 20 March hari tuh!(ni ke ceritanya..merepek bkn maen lama td..)xdalah frust sngt tp mcm terkesima jap dlm 2 3 saat.Punyalah dok berangan da pkai kot hitam mcm 'men in black'..beg pon da bnyk gak packing tinggal nk zip ja lg(padahal ummi yang dok tolong packing lebih..yaAllah~troknya anak laki ummi ni..hehe,sori ummi XD).Perasaan kecewa tu ada la skit2..tp bila pikir2 balik..smua tu ada hikmah Allah nk tunjuk..kita ni xtau,kejap2..'nak ni','nak tu','awat jd camni!?','pulak dah~~'..astargfirullah hal azim..hinanya @ di sisiMu..
Kalau Allah nk izin jd pa2 kat jepun tuh..nauzubillah..Allah tangguh sbb nk bg kita masa dengan famili tuh..nk bagi kita buat preparation zahir n batin,nk suroh check balik,ada la tuh tinggal barang pa2 tuh..kot2 sluaq xckop lg 2 helai ka,pencuci muka xbeli lg ka(oopss..kantoi) =.= !!
Sekecik kecik benda smpailah sebesaq besaqnya hint Allah nk bg tp kita ni sombong xnak dengaq!

Tu saja kot muqadimah ngn cerita @ hari ni~
Rasa2 mcm da panjang lebaq dok merepek kat blog ni..maklumlah,first time,gadget pon xbnyk lg..baru nk blajaq cmna nk buat~soooooriiii~(-.-)
takot2 jadi lagha plak dok tulis benda2 xbpekdah kt sini..so moral of the story,
think positive dngn smua ketentuan Allah..

"and it may be that you dislike a thing while it is good for you,and it maybe that you love a thing while it is evil for you,and Allah knows while you DO NOT KNOW"
(al Baqarah:216)

:: awat last part tiba2 dlm english plak!? hehehe ::

2 kata2 ikhlas:

AMira1204 said...

huu~~ da lama x dgr ariff bercerita kat ut.. :)

reefqi said...

welcome 2 da club!! hoho~

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.