Wow! that’s cool!!


WARNING : 
Post kali ni mmg pro-Islam.Sorry for those non-muslim. Agak panjang..kalau xnak baca atau boring dgn cerita2 @..anda bleh tros klua or comment kt bwah suro delete tros post kali nih..

Salam..kali ni mmg da xda kerja.@ asyik dok tngk video anwar hadi n matluthfi ja kt youtube( so hilarious!! )kadang2 tngk movie seram kt astro, kadang2 action~kdang2 tngk video islamik kt youtube..yelah..tkot @ ni melagha lebih2..nnt dok kt jpon, mana ada da majlis2 ilmu da! So sumber2 terakhir Quran, buku2 and internet ja..( baru nk start cerita )bila tngk video2 islamik2 kt youtube..mmg xleh nk elak..akan ada puak2 yang letak comment trok2 kt bwh contohnya ..”ISLAM is not REAL” ISLAM hate freedom” “ISLAM is nothing but worships a blackbox” ..and “ISLAM is too LAME~”

Mmg sakit ati baca comment cmtuh..but we as a muslim, be proud!! Meh sini @ nk cerita betapa coolnya kita sbgai seorang muslim! Mcm mana kita bangga dgn negara klau Malaysia kita cipta sejarah, camtulah kita bangga dgn Islam..contoh kt bwh :

Cool but lame:
Kalau ckp psal astronaut, the first person who went to the space..even landed on the moon!wow..msti smua ckp mamat US yg naek Apollo kek lapis  tu kan..wah~mmg bangga ah US..kita ni nak buat roket pon xlepas..tp…
That’s cool!! :
Xpyah nk jeles la dngn depa tuh~ we all know that Rasulullah s.a.w da pi dulu da~time isra’ mikraj, Rasulullah s.a.w diangkat ke langit ke-7..jauh nuh~ kt atas! Takyah pkai suit2 putih kembang tuh..xyah roket kek lapis tuh..rilek ja~siap smpai sidratul muntaha! jmpa Allah kot~bkn pi pacak bendera kt bulan~XD ehehhe..

Cool but lame:
Hanpa penah tngk david copperfield buat magic? Yang kejap dok tang sini..kejap teleport pi sinu~bagi hilang  benda…kira mcm “gila ah mamat nih..mmg xlogik akal~cmna dia buat lagu tuh!!??” err..tp
That’s cool!! :
Alah..Nabi Sulaiman a.s ada jin efreid dgn dia..baginda arah jin angkut mahligai seklip mata hilang! Tu teleport gak tuh!..lagi satu, Rasulullah s.a.w pi Masjid al Aqsa( isra’ mikraj ) pon seklip mata gak naik al-buraq..sori eh magician2 skalian..we are way too cool!!

Cool but lame:
Pernah tngk anime/manga Naruto? Pernah tngk X-Men? Buleh jalan atas air siot! Ada jutsu ( skill ) klua air la..leh control api,ais..mmg cool la..tp..hakikatnya..
That’s cool!! :
Benda yang sama berlaku jugak kepada Nabi Isa a.s yang berjalan di atas air bersama-sama  pengikut baginda! Rasulullah s.a.w pernah kluarkan air dari celahan jari baginda~ Nabi Musa a.s pernah belah laut tross~!! Nah, amek hang..nk kata pa lg..benda ni btoi2 berlaku..tp yang atas td tu pkai computer graphic dan rekaan semata-mata..xpernah jd btoi pon~

Cool but lame:
Pernah tngk filem Dr. Dolittle? Syok oo..best bleh ckp dgn haiwan..tp..
That’s cool!! :
Nabi Sulaiman a.s sendri diberi mukjizat untuk memahami dan berckp dlm bahasa binatang!! Dr. Dolittle tu nk tiru kisah nabi sebenarnya..sian sbb smua tu angan2 n xlogic sedangkan baginda Sulaiman a.s da berbuih air liur ckp dgn burung, semut dan mcm2..kalau @ la..ckp dngn kucing “woi Tard, hang jgn dok mai ut punggah sampah da! Habis busuk ut nih..”(ada kenai?? Rindu kt Tard kucing kelabu UT =.=’)

Cool but lame:
Penah tngk orang buat fortune telling?? kira mcm tilik2 nih..kadang2 jadi..kadang2 xjadi..buleh tau bila nk jadi camni..jadi lagu tuh..hoho..syirik2…tp..
That’s cool!! :
Tau tak..al-Quran da bnyk bongkarkan rahsia kejadian2 kt dunia ..contoh mcm runtuh PWTC, Tsunami kat Aceh, bnyk lagi miracles Quran da bg..kita ja xpenah nk kaji~Quran ni mmg bnyk secrets dgn kod2 rahsia..bnyk sngt penemuan2 yg xleh nk kata “ish..kebetulan je nih..”..xcaya? klik sini!

Cool but lame:
Pernah tngk back to the future?? Seorang mamat and pakcik tua dok naik kereta..merentas masa!!pi masa depan..pi masa lepas..yang @ xleh blah..sbb diorang naik kereta~malangnya..smua tu xbtol..tp
That’s cool!! :
Sahabat2 sekalian sudah tahu~bahawa saat2 hampirnya hari qiamat, Nabi Isa a.s akan diturunkan! Kiranya mmg future btoi la..ada ulama mengatakan…baginda diturunkan ketika itu umur baginda hampir SEBAYA mcm time baginda kena angkat ke langit beribu-ribu tahun dulu! Tngk..ni baru btoi “back to the future”~

Ckup kot skit2 nk cerita..bnyk lg contoh tp kita smua pkiaq baik2 lah~Islam ni da bnyk keajaiban dan kedahsyatan yang mmg xleh nk dinafikan..mungkin hanpa smua rasa “erm..cerita2 tu smua aku da penah dengaq da~”..tp kadang2 kita susah nk rasa bangga xpon menghayati benda tuh..bkn @ nk kita dok bangga lebih2 bnda2 camni..@ cuma nk ckp yang ORANG2 BERIMAN DAN ORANG2  ISLAM SAHAJA YANG DIBERI KELEBIHAN INI..be proud to be Muslim! ( yay!! bangga Musu!! XD) Benda2 tu kalau jd depan mata, baru kita  nk rasa excited..tp masalahnya..benda2 cmtu kita xda di tempat kejadian and xmerasa langsung..so iman kita mmg xteruji..dulu @ time kecik2 pon bila dengaq cerita nih..”ooh..”( xda perasaan =.= )

So,moral of the story, ALLAH always be there for YOU!! Mungkin kta xbleh nk dpt keajaiban or miracles camtuh..tp Allah xpenah halang hambaNya untuk berusaha dan tros berharap padaNya..kita usaha tawakal dan terima sebaiknya ketentuan Allah.. bkn nk suro berharap benda2 miracle camtuh sngt..tp Allah yang belah laut merah dulu, yang memperjalankan Rasulullah s.a.w ketika isra’ mikraj dan yang mcm2 lg tuh..is the SAME ALLAH which is watching YOU right now!!..you get the point right? Yakinlah dgn Allah!! :D 
Akhir kata..Salam~


“Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?”
( Ar-Rahman )

4 kata2 ikhlas:

Voy@Ger said...

yeah arep..i like this post! proud to be a muslim..

7L@pis L@ngit said...

yeah!!aizzat..me too~ XD

you know who xD said...

yes sir! i got the point!!! proud being muslim(muslimah=) trimass xD

reefqi said...

i am a muslim and i am not a terrorist! :D

Post a Comment

Silalah beri komen anda seikhlas hati~Lepas da komen tuh, kalau boleh follow la blog 7LapisLangit nih ya readers sekalian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semestinya.tidak lain dan tidak bukan.. Powered by Blogger.